středa 21. listopadu 2012

Mýty, války, monumenty - hry se starověkou tématikou



Údolí králů

Desková hra, ve které se stáváte staviteli ve starém Egyptě. Vaší snahou je při stavbě monumentů, jako jsou pyramidy či Sfinga, dosáhnout co nejvíce slávy. Samotná hra je postavena na mechanismu umísťování dělníků a získávání příslušných výhod. Můžete získat další dělníky, jídlo pro ně, stavební materiál či podporu bohů. Na konci však vítězí pouze ten, kdo dosáhne stavbou největší slávy.

Řím
V karetní hře Řím (dříve prodáván jako Roma) si to ve dvou rozdáte o nadvládu nad Věčným městem. Zajímavý je herní systém, kdy svoje akce odvíjíte od toho, co jste hodili na kostkách, ale zároveň máte dost prostoru pro taktiku. Ve hře Řím můžete o vítězné body ve velkém přicházet, takže se někdy musíte soustředit hlavně na jejich obranu. To z něj činí vysoce originální a kvalitní hru pro dva.


7 divů světa
Více o této karetní budovatelské hře a jejich rozšířeních v odkazu.

Pantheon
Hráči v této deskové hře pohybují lidmi v oblati Středomoří a snaží se získat přízeň bohů. Ti jim na oplátku za různé dary mohou přinést speciální schopnosti i vítězné body. Kromě obětí a pohybu po mapě by hráči neměli zapomínat ani na stavbu monumentů, protože ty jim na konci přinesou také slušnou částku bodů. Hra se hraje na šest kol a dvě bodování. Hra má relativně jednoduchá pravidla.
Recenze z www.deskovehry.com

Chang Cheng
Chang Cheng je čínský název pro Velkou čínskou zeď, monumentální val na ochranu proti Mongolům. Ve hře se stáváte jedním z vysokých úředníků. které císař pověřil výstavbou, ale také obranou zdi. Za stavební zásluhy získáváte císařovu přízeň, ale je nutné si uvědomit, že to, co postavíte, musíte i ubránit!
Hry s asijskou tématikou


Yspahan
Stáváte se kupce v perském městě Yspahanu, vaším úkolem je pochopitelně stát se do 21 dní (každé kolo ve hře se počítá jako jeden den) tím nejúspěšnějším. K tomu musíte zabírat dobrá místa v karavanách, šikovně dodávat své zboží a stavět ve městě budovy. Yspahan je výborně vyvážená hra, která je dobře hratelná i ve dvou, což je její výhodou.

Alhambra
Více o deskové hře, ve které stavíte palác ve španělské Granadě ZDE.
(Zdroj textu: Planeta her)

Žádné komentáře:

Okomentovat