pondělí 26. listopadu 2012

Temná doba Středověku...

Citadela
V této karetní hře se snažíte postavit své město tak, abyste za něj dostali co nejvíce bodů. Lepší budovy ale stojí více peněz, a tak je nutno využívat služeb různých postav, které mají odlišné vlastnosti. Každé kolo můžete tajně zvolit jinou a jedině správná kombinace a především odhad na to, co vzal který soupeř, vás může přivést k vítězství.
Recenze z www.deskovehry.com


Eketorp - hrad Vikingů
Hráči mezi sebou v roli vikingských náčelníků soupeří, komu z nich se podaří postavit nejlepší hrad. Zároveň zadají svým Vikingům povely, které se následně vyhodnotí. Cílem je získat co nejcennější kusy, ze kterých se dá stavět hrad. Hra v sobě samozřejmě zahrnuje poměrně silný prvek konfliktu, nejlepší části jsou přece ty, které si sami ukradnete.
Hra s podobným principem - Alhambra



Carcassonne
Více o hře Carcassonne a jeho rozšířeních na tomto odkazu.

Intrigo
Zábavná karetní hra plná pletich a intrik. Hráči představují zámožné benátské rody, které baží po penězích a slávě. Využívají svých vlivných postav i osob z města, jako je gondoliér, strážce či kurtizána k tomu, aby jako první sebrali ve městě znaky všech rodů, nebo v jednom dosáhli dominance.
Recenze z www.deskovehry.com

Graenaland
V roli jednoho z jarlů se vydáte osídlovat Grónsko, neboli Zelený ostrov (Graenaland), jak je nazvali Vikingové. Připravit si budete muset především diplomatické schopnosti, hra je velmi interaktivní a například o rozdělení surovin je třeba hlasovat. Budete tak muset přesvědčit své protihráče, že vaše rozhodnutí je dobré pro všechny. 
Recenze z www.deskovehry.com

Hra o trůny: Desková hra
Desková hra motivovaná populární ságou Písně ledu a ohně od amerického autora George R. R. Martina. Ve hře se postavíte do čela jednoho ze šlechtických rodů Westerosu a skrze šikovné využívání zdrojů, diplomacii a samozřejmě kudly do zad se snažíte dosáhnout vedoucí pozice v celém království. Vašim úkolem bude posouvat armádami, stejně tak jako schraňovat zásoby na zimu. Hra obsahuje poměrně zajímavý systém jak pohybu jednotek, tak vyhodnocování bitev.

Takenoko
Takenoko je desková hra, která se odehrává na japonském císařském dvoře. Císař dostal od svého čínského protějšku darem vzácné zvíře - pandu. Vaším úkolem je postavit zahrádku, na které budete pěstovat bambus, který věčně hladovou pandu zasytí. Tím získáte vítězné body na kartičkách s tajnými úkoly. Takenoko je vynikající rodinná hra, která se nejen dobře hraje, ale i nádherně vypadá. Hra vyhrála ocenění hra roku 2012 ve Francii.
Recenze z www.deskovehry.com
Hry s asijskou tématikou
Ekonomické hry

Dominion
Více o hře Dominion a jeho rozšířeních na tomto odkazu.



Ve jménu krále
Jednoduchá a svižná karetní hra, kde hráči představují rytíře artušovské Anglie. Král Artuš ale padl, Merlin někam zmizel a tak se chrabří rytíři perou o to, co zbylo v královské pokladnici. Pomocí karet spolu šermují a brání se a snaží se získat převahu nad ostatními.
Recenze z www.deskovehry.com

 
(Zdroj textu: Planeta her)

Žádné komentáře:

Okomentovat