neděle 16. září 2012

Cluedo - nesmrtelná hra 100x jinak

Cluedo je přepracovaná verze původní dedukční hry z roku 1949 - Clue. Její oblíbenost v průběhu let dokazuje vydání tématicky zaměřených edic, avšak základní myšlenka hry zůstává ve všech variantách stejná. Najít osobu, která vraždila, místnost, kde se zločin stal, a předmět, kterým jej vrah spáchal. My se podíváme na novější různé variace této oblíbené hry...

Cluedo: Odhalte tajemství 
Nejnovější česká verze hry od Hasbra. Cíl hry je již vysvětlen v úvodu tohoto článku. Balíček karet Intrika, kterou nově hra obsahuje, dodává při hraní napětí, karty vám totiž mohou pomoci vyřešit zločin rychleji, ale také vést k další vraždě!
Recenze z www.deskovehry.com

Cluedo: Harry Potter
Hra je pouze v anglické verzi a odehrává se ve škole čar a kouzel. Hrajete za známé studenty z Bradavic, jako je Hermiona Grangerová či Lenka Láskorádová. Vašim úkolem je zjistit, v jaké části hradu, jakým magickým předmětem, a který ze smrtijedů pomohl proniknout černé magii do školy.

Clue: The Simpsons
V této verzi hry byl zabit pan Burns, žlutá rodinka přijíždí do jeho sídla a pouští se do detektivního pátrání. Mezi vražednými předměty nechybí toxická kobliha či plutoniová tyč. Hra je pouze v angličtině.

Clue: Family guy
Tato verze hry je určena pro fanoušky oblíbené rodiny Griffinový. Princip je stejný jako v základní hře. Hra je pouze v angličtině.


Cluedo: Sherlock
Postavy z oblíbeného seriálu od BBC, mezi nimiž se objeví slečna Adlerová či samotný Sherlock, řeší zapeklitou vraždu. Hra je pouze v angličtině.



Žádné komentáře:

Okomentovat