pondělí 3. září 2012

Párty hry aneb zábava na večery s přáteli

Hry s kapkou alkoholu

Soudek na Ex!
Soudek Na Ex! je originální balení celkem desíti párty her od vydavatelství Albi, které se hodí na hory, na vodu či třeba i do hospody. Soudek obsahuje hosdpodské varianty her jako je volejbal, rugby, hokej, box či golf. S nimi a trochou alkoholu se tak můžete pěkně zabavit.

Na Ex!
Hra Na Ex! je souborem celkem 25 her, které se hodí na párty, chaty či do hospody. V pěkném kovovém balení v podobě láhve se ukrývají kostky a další příslušenství a pochopitelně pravidla všech her. Kromě známých, jako je Macháček či Třináctá komnata najdete v balení též Zalepenou hubu, Převlékárnu či Ďábelský koktejl. Hry jsou přizpůsobitelné prakticky jakémukoliv počtu hráčů i herní době. Distributorem je firma Albi.

Pivní hra
Další "chlastací" hra ze stáje Albi. Pití piva a zábavu spojí v jedno Pivní hra. Přednosti této hry jsou jednoduchá pravidla, díky kterým můžete začít hrát hned. Čekají na vás zábavné akční úkoly, pivní prší, pivní číča nebo záludné otázky, při kterých se může rozvířit zajímavá diskuze. A nejen to - obsahem této hry jsou mariášové jednohlavé karty, se kterými si můžete zahrát další vaše oblíbené karetní hry.


Další party hry

Párty Alias 
Párty Alias je hra od Albi, ve které vysvětlujete ostatním spoluhráčům význam slov pomocí jiných výrazů, takže používáte například synonyma, protiklady a nápovědy. Na prémiových polích na vás čekají i jiné úkoly: předvádění zvířat či povolání, hledání vhodných rýmů, popisování slavných osobností nebo hledání co nejvíce slov na jedno písmeno.

Tabu
Tabu je zábavná komunikační hra  od firmy Hasbro, vzdáleně podobná hře Activity. Hráči se musí snažit popsat slovo na kartě tak, aby jej mohl jejich tým uhodnout. Problém je ale v tom, že pro vypravěče jsou některá slova prostě tabu (má je na kartě se slovem, které se snaží vysvětlit) a nesmí je použít.
Recenze z www.deskovehry.com



Time´s up!
Time`s up! od Mindoku je společenská párty hra, která nezkazí žádný večírek. Hráči v ní v ostrém časovém limitu musejí hádat postavy, které si líznou z balíčku karet. Může se jednat o všemožné osoby, od Petra Čecha přes Boženu Němcovou po Mozarta. Ale také smyšlené typu Krtečka či Járy Cimrmanna. V prvním kole může předvádějící využít možnosti jakkoliv osobnost popsat, ve druhém už to musí udělat jen jedním slovem a ve třetím pantomimicky. Úkolem je získat co nejvíce kartiček s osobnostmi, které jsou odměnou za správnou odpověď.
Recenze z www.deskovehry.com

Activity
Activity od firmy Piatnik jsou v Česku snad nejznámější party hrou. Hráči ve hře slovně opisují, pantomimicky hrají, popřípadě kreslí jednotlivé pojmy, které si vylosují na kartě. Samozřejmostí je základní hra Activity Originál 2, hru si zpestříte při Activitách Gold, ve které se objevují zlaté karty, zahrnující rčení či ustálená slovní spojení a při častém hraní se bude hodit rozšíření karet Activity - rozšíření karet. Novým přírůstkem do této rodiny jsou Activity Special. Tentokrát nebudete používat jen osvědčenou pantomimu, kreslení a popis, ale přibyl i nový způsob - předvádění pomocí zvuků. Navíc je každý úkol složen ze dvou částí, kdy se každá předvádí jinak.




Kolekce černých historek
O černých historkách a jejich dalších rozšířeních už existuje samostatný článek, který si můžete přečíst ZDE.

Dixit
Dixit je vykládací nebo-li příběhovou hrou. Hráči dostanou do ruky kartičky s obrázky a jeden z nich se stane vypravěčem. Snaží se popsat vybranou kartičku, kterou položí skrytě na stůl. Ostatní hráči pak přidají každý po jedné kartě. Následně se karty otočí a hráči sázejí na to, kterou kartu vypravěč popisoval. Ten se musí snažit - neuhodne-li nikdo nebo všichni, nezíská on nic a ostatní po dvou bodech. Uhodne-li jen někdo, má dotyčný či dotyční a vypravěč tři body. Navíc hráči, kterým se podařilo podstrčit kartu, na kterou vsadí protihráči, přitečou body ze špatného tipu. Hra má pěkné a jazykově nezávislé zpracování (na kartách není užit jazyk). Hra pobrala cenu za nejlepší Hru roku ve Francii a Španělsku.
Dixit a jeho rozšíření

Blafuj
Hra, kde je důležitá kamenná pokerová tvář, aby nikdo nepoznal zda lžete či mluvíte pravdu. Vaším úkolem je posílat ostatním hráčům karty a snažit se je "oblafnout", pokud se vám to podaří, kartu si bere protihráč, pokud ne, berete si ji vy a snažíte se někoho znovu oblafnout, dokud se vám to nepodaří. Pak je na řadě ten, který naletěl. V této hře se nehraje na vítězství, ale hráč, který nasbírá 4 karty stejného hmyzu prohrává! Ostatní jsou vítězové. Na kartách se setkáte s pavouky, smrdutými plošticemi, mouchami a dalším vtíravým hmyzem.

V hlavní roli
Svět je plný výzev. Dokážete vybrat správné osobnosti, které vaše výzvy přijmou? Postavte různé známé osobnosti a postavy do hlavních rolí v řadě nepředvídatelných situací! Otočte kartu a přečtěte výzvu. Každý vyberte nejvhodnější osobnost pro hlavní roli v této výzvě. Přesvědčte ostatní, že právě vaše osobnost si zaslouží hlavní roli. Argumentujte, bojujte za to, že právě váš adept obstojí nejlépe.Argumentujte, bojujte za to, že právě váš adept obstojí nejlépe. V hlavní roli se objeví známé osobnosti, vy sami, a také pořádná porce zábavy.


Znáš mě?
Společenská párty hra na zábavné večírky s přáteli. Hra funguje tak, že vypravěč vybere otázku a ostatní se jej snaží co nejvíce pobavit či trefit svojí odpovědí. Z těch vypravěč jednu vybere a ostatní musí odhadnout, která to je, podobně jako ve hře Dixit.
Recenze z www.deskovehry.com

Pictomania
Pictomania je zábavná společenská hra, kterou si užijí hráči, kteří rádi malují. Stojí za ní český autor Vláďa Chvátil a narozdíl od hry Activity je v ní malování pojato zábavněji a soutěživěji. Malují totiž všichni hráči zaráz a zároveň se snaží hádat, co malují ostatní. Bodovací systém hry vás tak nutí malovat úsporně a přesně zároveň a přitom si ještě potrápit hlavičku nad tím, co malují ostatní.
Recenze z www.deskovehry.com




Dále doporučuji:

Žádné komentáře:

Okomentovat