čtvrtek 30. srpna 2012

Další hry z rodiny Carcassonne

Tyto hry nejsou rozšířením k původní hře Carcassonne, ale berou si jeho koncept nebo ho alespoň vylepšují.  

Carcassonne: Hrad
Hrad je o něco taktičtější a s více volbami, než má původní hra. Pozor, narozdíl od klasického Carcassone je hrou pouze pro dva hráče.

Carcassonne: Objevitelé
Obyvatelé Carcassonne vyrážejí k novým břehům a vzdáleným zemím. Odvážní objevitelé prozkoumávají okolní území, neohrožení námořníci se postaví každému nebezpečí a v neznámých vodách a av horách se potulují prohnaní lupiči. Samostatná hra pro 2-5 hráčů, ve které hráči představují kapitány zámořských korábů. Jejich úkolem je objevovat nová území a zabírat je pro svého krále.

Carcassonne: Lovci a sběrači
Základní princip je obdobný jako v "modrém" Carcassonne, nicméně celé prostředí se mění. Místo hradů a cest zde máme lesy a řeky a na loukách se objevují zvířata, které můžete lovit.

Carcassonne: The Wheel of Fortune (Kolo štěstí)
To rozšíření-nerozšíření obsahuje ruletu, na které si můžete dle vaší situace sázet na to, v čem jste silní a vytěžit z toho pár bodíků na víc. Kolo štěstěny, nový prvek ve hře, totiž může hráčům přihrát body za jejich rytíře, sedláky či mnichy, a to když přijde například mor či inkvizice. Hra obsahuje nové dílky se symbolem, které kolo postupně posouvají o různý počet polí. Hra je hratelná samostatně a je k ní možno přidat jakoukoliv sadu ze hry Carcassonne.

Carcassonne: The City (Město)
Tentokráte budejete jedno velké město. Skórovat body budete tak za ulice, obydlené části města či za trhy. A také za své panáčky na hradbách - Město totiž kromě figurek a dílků obsahuje také spoustu dřevěných součástí hradeb.

Carcassonne: New World
Další ze série her Carcassonne, která se tentokrát se odehrává při osídlování amerického kontinentu.
 
Děti z Carcassonne
Oblíbenou hru Carcassonne si nyní mohou zahrát děti již od čtyř let. Ve hře není žádné bodování, zvítězí ten hráč, kterému se jako prvnímu podaří umístit všechny své děti do krásné krajiny v okolí hradu.
Recenze z www.deskovehry.com

Cardcassonne
Cardcassonne je karetní verzí populární hry Carcassonne. Jedná se o rychlou hru, ve které hráči přikládají karty lidí, zvířat a pokladů do různých řad a ve správný moment je zaskórují. Otázkou je odhadnout, kdy je správný moment...


Žádné komentáře:

Okomentovat