úterý 28. srpna 2012

Otázky a odpovědi od Albi

Série her, které vám dají možnost otestovat si své znalosti z různých oblastí lidského vědění. Ve hře nerozhodují vaše taktické schopnosti, ale především vědomosti. Otázky vás prověří od historie, kultury, vědy/přírody/techniky, přes sport, geografii až po různé.

Svět: otázky a odpovědi
Obsahuje 2400 otázek.

Evropa: otázky a odpovědi
Obsahuje 2400 otázek.

Česko: otázky a odpovědi
Obsahuje 2400 otázek.

Zlaté Česko: otázky a odpovědi
Otázky z oblasti osobností české historie, vlastivědy, obecných školních znalostí, českých NEJ, kultury a oblasti různé, pod kterou se dá skrýt prakticky cokoliv.

Česko sport
Samostatně hratelná hra z rodiny Česko, kterou je možné použít i jako rozšíření pro původní hru. Obsahuje celkem 600 otázek se sportovní tématikou, zeměřených na fotbal, hokej, atletiku, ostatní sporty, sportovní pravidla a různé.


Česko: otázky a odpovědi junior
Verze pro děti.

Český film: otázky a odpovědi
Otázky jsou rozděleny do šesti okruhů - film do roku 1989, film po roce 1989, tvůrci a herci, večerníčky a pohádky, filmové hlášky a různé. K tomu hra obsahuje 300 úkolů pro speciální párty variantu hry, ve které budete kreslit, popisovat či pantomimicky předvádět oblíbené postavičky z filmů. 

Světový film: otázky a odpovědi
Otázky jsou roztříděny do následujících okruhů - americké filmy, evropské a jiné filmy, tvůrci, herci, seriály a fotky. Fotky jsou novinkou ve hře a pořádně procvičí vaši paměť. Díky oboustrannému plánu je možné hru hrát normální či v párty verzi, ve které je navíc propojena s možnostmi kreslení či pantomimy.
Recenze z www.deskovehry.com

Česko a Evropa: rozšíření karet
Společné rozšíření pro hru Česko: otázky a odpovědi a variantu hry Evropa. Balení obsahuje celkem 200 nových karet - 100 pro každou variantu hry. Na každé z karet je pak šest otázek z jednotlivých oborů - historie, přírodověda, sport, kultura, zeměpis a různé. Tyto karty můžete přidat do jednotlivých her, pokud je nevlastníte, můžete si je hrát jen jako kvízové otázky.

Česko na cesty
Cestovní verze hry, lze kombinovat s původní hrou jako rozšíření.


Moje první Česko
Moje první Česko je hra z populární vědomostní série Otázky a odpovědi která cílí na ještě o trochu mladší hráče, než Česko Junior. Najdete v něm 2 000 nových otázek ve 2 úrovních obtížnosti, díky kterým mohou hru hrát nejen zkušení školáci, ale tentokrát i prvňáci a předškoláci. Otázky byly testovány na dětech ze základních škol a týkají se nejen České republiky, ale vlastně celého světa, který děti každodenně obklopuje. Otázky jsou rozděleny do 5 okruhů: Kultura, Moje vlast, Příroda, Rébusy a Různé.

Česko pro pamětníky
Česko pro pamětníky je vědomostní hra. Dokážete si vzpomenout na dobu, o které vám vyprávěli vaši rodiče? Co to byly „štruksáky“? Kterému autu se přezdívalo „carevna“? Kde padly poslední výstřely 2. světové války u nás? Kdo byl Evžen Plocek? V této vědomostní hře najdete 1 600 zajímavých otázek, které jsou rozděleny do 4 okruhů: Stalo se, Nostalgie, Má vlast a Různé. V klasické verzi hry si hráči zahrají na sběratele známek. Kdo jako první nasbírá 4 různé exempláře, stává se vítězem.

USA: otázky a odpovědi
Součástí hry je i 100 karet s obrázky, na kterých budete poznávát známé osobnosti americké historie i současnosti či zajímavosti.  Hra obsahuje oboustranný herní plán a na jehodruhé straně můžete hrát cestovatelskou verzi této hry. V té budete křižovat USA po legendární cestě Route 66 a vydělávat americké dolary! Cestou si budete také moci sázet na svoje vědomosti, což dává hře nový rozměr!



Slovensko: otázky a odpovede 

Slovensko junior 

Slovenská verze pro děti.

Slovensko na cesty: otázky a odpovede
Cestovní verze hry, lze kombinovat s původní hrou jako rozšíření.



Žádné komentáře:

Okomentovat