úterý 11. prosince 2012

Rodinné hry aneb baví se celá rodina 2/2

Hobit - Dino
Vydejte se na nebezpečnou cestu společně s Bilbem Pytlíkem. Cestou se setkáte se záludnými Zlobry, nebezpečnými Skřety a nenasytnými Vrrky. Budete čelit neustálému ohrožení. Naštěstí je tu čaroděj Gandalf, který vám poskytne potřebnou oporu. Navíc v Mlžných horách Bilbo najde prsten, díky kterému se může stát neviditelným. Ale vyhrát můžete pouze v případě, že budete všichni držet pospolu.
Osadníci z Katanu
Zde existuje samostatný článek o této hře a jejich rozšířeních.
Eurohry

Mamma Mia!
Mamma Mia! je karetní hra, ve které se stáváte kuchařem v italské pizzerii. Vaším úkolem je upéct co nejvíce pizz dle receptů, které se vám dostanou do ruky. Hráči tak činí odkládáním karet receptů i ingrediencí na odkládací balíček. Ten se po protočení balíčku dobíracího otočí a postupně se z něj vykládají na stůl ingredience a recepty, ze kterých se hráči snaží pizzy upéct. Hra tak procvičí vaši paměť, co vše již v balíčku je a z čeho můžete péct. U takové pizzy Bombastika, která skrývá 15 přísad, už je to skutečně oříšek.

Monopoly
Již existuje samotný článek na tomto odkazu.

Takenoko
Desková hra, která se odehrává na japonském císařském dvoře. Císař dostal od svého čínského protějšku darem vzácné zvíře - pandu. Vaším úkolem je postavit zahrádku, na které budete pěstovat bambus, který věčně hladovou pandu zasytí. Tím získáte vítězné body na kartičkách s tajnými úkoly. Takenoko je vynikající rodinná hra, která se nejen dobře hraje, ale i nádherně vypadá. Doporučujeme ji všem, kdo mají rádi rodinné hraní či odlehčené hraní s přáteli. Hra vyhrála ocenění Hra roku 2012 ve Francii!

Ubongo
Samostatný článek o hře Ubongo tady.


Záchranáři: Boj s ohněm
Záchranáři jsou hrou od firmy Mindok, ve které se hráči v roli neohrožených požárníků snaží zachránit lidi z hořícího domu. Čtyři úrovně náročnosti nabízejí vhodnou úroveň výzvy pro různě zkušené hráče v každém věku. Musíte překonat svůj strach a pracovat jako sehraný tým, protože plameny šlehají, budova hrozí zřícením a lidské životy jsou v ohrožení.

(Zdroj textu: Planeta her)

Žádné komentáře:

Okomentovat