pondělí 10. února 2014

Magnetické hry

Hry, které fungují na principů magnetů jsou stále populárnější. Buď se jedná o různé hlavolamy, ve kterých magnety plní funkci toho, aby se obsah nepoztrácel nebo jde o hry, jejichž principem je trénovat paměť, postřeh nebo logiku. Několik her na principu magnetů si představíme.

Magický Labyrint
Magický labyrint je zábavná rodinná hra pro celou rodinu. Každý z hráčů se snaží prozkoumat magický labyrint a jako první shromáždit 5 magických symbolů. Při hře si potrénujete paměť a trocha také představivost. Během hry postupně prozkoumáváte labyrint chodeb a snažíte se zapamatovat, kde jsou zákeřné zdi a kudy vede cesta. Hra Magický labyrint využívá magnetismu - labyrint je totiž pod hrací deskou!
Recenze z www.deskovehry.com

Věž čarodějnic
Věž čarodějnic je rodinná závodivá hra, ve které se snažíte svou malou čarodějku dostat jako první do cíle. Můžete se hýbat normálně nebo fikaně využít magnetů a svůj pohyb zrychlit. Ale pozor, v tom případě si musíte správně zapamatovat, který magnet je natočen kam.

Cvak
Společenská hra určená pro hráče již od čtyř let, ale pobavíte se u ní v každém věku. Všichni hráči současně prohledávají barevné magnetické hrací kameny. Speciální kostky určují, která barva a který symbol se hledají. Rychle si dejte dvě a dvě dohromady a chytněte tu správnou magnetku – ale pozor! Magnetky můžete chytat jen ty, které odpovídají barvou i symbolem! Kdo má na konci hry nejvyšší věž, vyhrává.
Recenze z www.deskovehry.com
Postřehové hry

Jishaku
V abstraktní logické hře Jishaku se snažíte zbavit svých kamenů dříve než soupeři. Do podložky přikládáte magnetické kameny tak, aby právě přiložený kámen svou magnetickou silou nepřitáhl jiný z kamenů. Zkuste tuhle moderní logickou hru.
Recenze z www.deskovehry.com

Tangramy
Hlavolamová hra pro 1 hráče z řady SMART games. 7 dílů tangramu - nekonečné množství kombinací. Tangramy jsou velmi stará čínská hra. Podle daných zadání musí hráč poskládat dílky tak aby se dopracoval ke kýženém u tvaru. Magnetické součásti zaručují, že se Vám nic neztratí, proto je hra vhodná pro děti například na cesty.
SMART games - logické hry od Mindoku
Popuplar - logické hry od Albi

Žádné komentáře:

Okomentovat