sobota 3. srpna 2013

Dobrodružné hry - hry s vůní nebezpečí

Dobrodružství chce zažít každý z nás, ale ne všichni na to mají finanční prostředky a odvahu. Jednou z možností je pořídit si deskovku s touto tématikou a hurá do spárů nebezpečí. Najděte si partu dobrodruhů a můžete začít. Zajímavým faktem je, že hodně dobrodružných deskovek je z českých luhů a hájů, palec nahoru.

Zloděj z Bagdádu
Ve hře Zloděj z Bagdádu se se svými zloději snažíte nakrást co nejvíce beden s poklady. Kromě zlodějů hýbete i s hlídači a snažíte se znepříjemnit krádež ostatním hráčům, zlodějům.
Hra s orientální tématikou - Alhambra

Stanice Paranoia
Stanice Paranoia je komunikativní hra zasazená do prostředí opuštěné vesmírné stanice. Hráči představují jednotku mariňáků, kteří byli vysláni zlikvidovat hnízdo nebezpečných parazitů. Krátce po příjezdu je však jeden z hráčů nakažen a snaží se potají infikovat zbytek jednotky, aby jí zabránil ve splnění úkolu. Každý nakažený se pak přidává na jeho stranu. Atmosféra vzájemné nedůvěry houstne, protože z nikdo mariňáků neví, kdo je nakažený a proti kolika nepřátelům stojí. Hra je postavena na vzájemné komunikaci, blafování a obviňování ostatních.
Recenze z www.deskovehry.com

Revolver
Karetní hra pro dva hráče z prostředí Divokého západu. Jeden z hráčů představuje bandu desperátů v čele s Jackem "Vránou" Coltym. Ta se snaží utéct po vyloupení banky. Druhý z hráčů hraje za plukovníka McReadyho a jeho strážce zákona a snaží se bandity postřílet dříve, než mu ujedou vlakem ze stanice Rattlesnake. Revolver je hodně atmosférická hra, které na "filmovém" pocitu dodává popis všech postav a prostředí v pravidlech. Hra je často napínavá do poslední karty a hráči musí činit těžké oběti, aby na stůl dostali kýžené karty.
Hra s tématikou divokého západu - Bang!
Hry pro 2 hráče

Insula (CZ)
Insula je dobrodružná hra, které v sobě kombinuje soutěživé a kooperativní prvky. Hráči se snaží najít bájný poklad skrývající se v srdci ostrova Insula. Ten však chrání vládce Kingoš spolu se svými strážci, kteří jsou ovládání mechanismy hry. Hráči postupně objevují jednotlivé lokace ostrova, ve kterých na ně často číhá nebezpečí, které sami jen těžko porazí. Tehdy je třeba spolupracovat a nebezpečí překonat společně. Insula je zajímavá hra, která byla vytvořena českým autorem.

Dorn (CZ)
Dorn je fantasy hra české provenience, ve které na jedné straně stojí jeden z hráčů jako Temný pán, na straně druhé jeden až pět dobrodruhů, kteří se ho snaží porazit, přičemž musí nejprve projít celé dobrodružství a přemoci monstra, která proti nim Temný pán vyvolává. Hráči jako obvykle v podobných hrách rozvíjejí schopnosti svých hrdinů, specialitou Dornu je však jeho větší taktičnost, jelikož ve hře se vůbec nepoužívají kostky.
Recenze z www.deskovehry.com

Pyramida boha Slunce (CZ)
Dobrodružná stolní hra, která vás zavede do střední Ameriky, kde se tlupy různých dobrodruhů snaží získat velmi vzácnou sošku boha Slunce ukrytou ve staré pyramidě. Stáváte se velitelem jedné z band žoldáků a jen na vás bude záležet, zda vzácná soška skončí ve vašich rukou. Nebude to snadné, okolí pyramidy je plné nástrah a vaši soupeři se s vámi také mazlit nebudou. Čeká vás spousta dobrodružství, přestřelky, honičky na člunech a v džungli, pasti, nástrahy a napětí do poslední chvíle, kdy nebude jasné, kdo sošku získá. Hra je originální česká produkce a hraje se na trojrozměrném hracím plánu.

Žádné komentáře:

Okomentovat