pondělí 1. října 2012

Drsná doba o přežití aneb hry s pravěkou tématikou

Altamira
Ve hře v roli bojovníka se každý z hráčů snaží být nejúspěšnějším lovcem na celém území. Žijete spolu s ostatními lovci v jedné jeskyni. Abyste sehnali materiál na nové zbraně, kožešiny a něco k snědku, plánujete každý večer u táborového ohně, kam se příští den vydáte na lov. Při lovu potkáte nejen šavlozubé tygry, zubry a jeskynní medvědy, ale také lovce ze sousedních kmenů, proti kterým se musíte prosadit. Hra Altamira má velmi pěkné zpracování. Zkuste se ponořit tisíce let do historie!


Doba kamenná
Nejdůležitějším úkolem vašeho kmene je obstarat dostatek jídla pro všechny své členy. A proto je potřeba vyrazit na lov, a nebo alespoň vypěstovat obilí na prvních zoraných polích. Civilizace se pomalu začíná rozvíjet, a aby se mohla rozvíjet dále, je třeba natěžit dostatek dřeva, jílu, kamene a také zlato ve zlatonosné řece. Pak můžete dále rozšiřovat vesnici, získávat kvalitnější nástroje a další civilizační výhody. K úspěchu vašeho kmene je třeba dobré plánování a také kousek štěstí.
Recenze z www.deskovehry.com

Doba kamenná: Stylově k cíli
Rozšíření pro pěknou deskovou hru Doba kamenná. Nyní je čas na trochu výzdoby,dekorace a obchodu! Velké rozšíření přináší do hry novou surovinu, karty, budovy, více možných akcí a tedy i způsobů,jak se dobrat k vítězství. Kromě toho lze hrát hru nově v pěti hráčích.
Recenze z www.deskovehry.com
Budovatelské hry

Pravěk
Každý hráč je náčelníkem kmene, který se snaží přežít během doby kamenné. Kmeny se snaží zlepšovat své lovecké dovednosti a získávat cenné zbraně jako luky a oštěpy. Pokud nashromáždí dostatek jídla, může se klan rozšířit o nové členy. Klany se také snaží uskutečňovat nové objevy, aby mohly používat oheň, ovládat řeč či zlepšit svou inteligenci, aby tím zvýšily svou šanci na přežití. Hra funguje na podobném principu jako Vysoké napětí a není divu, když Pravěk je hra od stejného autora.
Recenze z www.deskovehry.com

Aargh!Tect
Aargh!Tect je společenská týmová  hra. Tým se skládá ze dvou hráčů - architekta a stavitele. Vašim úkolem je podle obrázku postavit obydlí, ale pozor není to tak jednoduché. Architek určenými pohyby, zvuky a máváním kyje ukazuje staviteli pokyny, k podobě stavby. Úkolem dělníka je postavit přesně to, co si architekt vylosoval z karet. Který z týmu, dříve stavbu postaví je vítězem. Hra je určena 2 - 8 hráčům.
Recenze z www.deskovehry.com

Origin: Počátek lidstva
Rodinná desková hra, která mapuje vývoj lidstva od samého jeho počátku. Začínáte v Africe a lidstvo postupně rozšiřujete do všech koutů planety. Přitom vynalézáte novější technologie, plníte speciální úkoly a snažíte se nahnat co nejvíce bodů. Hra má překrásné zpracování a úžasně zpracované dřevěné figurky. Hru můžete hrát v jednodušší rodinné variantě nebo se pustit přímo do náročnější, strategické varianty.

                                            

Žádné komentáře:

Okomentovat