středa 17. října 2012

Hraním k zábavě i poučení - hry pro děti ve věku 8 - 9 let

Aargh!Tect (8+)
Aargh!Tect je společenská týmová hra. Tým se skládá ze dvou hráčů - architekta a stavitele. Vašim úkolem je podle obrázku postavit obydlí, ale pozor není to tak jednoduché. Architekt určenými pohyby, zvuky a máváním kyje ukazuje staviteli pokyny, k podobě stavby. Úkolem dělníka je postavit přesně to, co si architekt vylosoval z karet. Který z týmu, dříve stavbu postaví je vítězem. Hra je určena 2 - 8 hráčům.
Recenze z www.deskovehry.com
Hry s pravěkou tématikou

Afrika (8+)
Desková hra, ve které se hráči vydávají na expedice po celé Africe. Hráči cestují a získávají peníze či karty dobrodružství či pomocníků. Konečným cílem jsou ale jako obvykle body. Kdo jich má nejvíce, je vítězem! Afrika je příjemná hra pro rodinné hraní či hraní méně náročných hráčů.
Recenze z www.deskovehry.com

Bláznivá ZOO (8+)
Karetní hra, ve které se v zoologické zahradě splašila zvířata a utekla ze svých výběhů. Jedná se o štychovou hru, kdy se snažíte co nejdříve zbavit všech zvířat, které máte na kartách. Abyste je mohli odmazat, musíte vytáhnout zvíře, které přebije dříve vyloženou kartu (například slona přebije pouze myš, ale myš přebije v zásadě jakékoliv zvíře). Bláznivá ZOO vyniká velmi pěknými ilustracemi, které se budou líbit především dětem. Nejen pro ně je však určená, ale zábavu si užijí i dospělí a to dokonce až v sedmi hráčích.


Alhambra (8+)
V deskové hře Alhambra se stáváte staviteli překrásného paláce ve španělské Granadě. Za peníze nakupujete jednotlivé části, které přikládáte k sobě a v průběhu tří vyhodnocování se snažíte mít co nejvíce částí paláce jedné barvy, abyste měli šanci získat co nejvíce bodů. Zároveň ale musíte dávat pozor, aby vám jednotlivé nakoupené dílky pasovaly k sobě a mohly vytvořit vnější zeď, která je také bodována.
Recenze z www.deskovehry.com
Alhambra - kompletní přehled

Carcassonne (8+)
Oblíbená desková hra od vydavatelství Mindok, kde přikládáním čtvercových dílků stavíte mapu s hrady, loukami a cestami a za pomoci rozmísťování panáčků za to získáváte body. Carcassonne má po celém světě i v České republice nespočetně mnoho příznivců. S touto deskovkou určitě nešlápnete vedle.
Recenze z www.deskovehry.com
Edice Carcassonne

Dobble (8+)
Zábavná postřehová hra pro široké spektrum hráčů. Hra bosahuje 55 karet, na kterých jsou různé předměty. Na dvou kartách je vždy jeden společný předmět a na vás je, abyste co nejrychleji poznali který. Hra má celkem pět různých modulů, jak ji hrát, ve všech však budete potřebovat rychlost!
Recenze z www.deskovehry.com

Bezva finta (9+)
Rychlá karetní hra od českého autora Vládi Chvátila, ve které jste jednou z elitních partiček zlodějů ve stejném městě. Musíte se snažit krást různé cennosti tak, aby vám na konci přinesly co nejvíce bodů, ale pozor! Ty nejcennější věci bývají často nejhlídanější. Hráči totiž fungují jako zloději i práskači zároveň a dávají policii tip, kam by se tak mohly podívat ostatní party ve městě.
Recenze z www.deskovehry.com
Gangsterské hry

KrisKros (9+)
Kris Kros je varianta hry Scrabble od firmy Dino, která sice nevyniká tak pěkným zpracováním jako Scrabble, na druhou stranu je také o polovinu levnější a též skladnější, plastová písmenka zda nahradil tvrdý karton. Pokud se přenesete přes trochu horší zpracování, nabídne vám ale Kris Kros přesně to samé co Scrabble. Tedy skládání slov z písmenek vylosovaných z pytlíku.



Ušáci a paroháči (9+)
Zábavná společenská hra od českého autora Vládi Chvátila. Hráči v ní představují zvěř, která se snaží maskovat před zákeřným myslivcem, který po lese prochází. Jednou má spadeno na losa s pořádným parožím, jednou na ušáka. Myslivec je ale vybíravý a tak rozlišuje nejen mezi zvířaty, ale i mezi tím, jak vypadají. Vaším úkolem tak bude i předvádět různé druhy parohů či zaječích oušek či se při tom ještě pitvořit s vyplazeným jazykem. Ušáci a paroháči je především dobrá párty hra, kterou pobavíte sebe i přátele.
Recenze z www.deskovehry.com


Mágové z Hexanu (9+)
Mágové z Hexanu jsou hrou českého autora Jana Vodičky. Ve hře, která se odehrává na hexanové hrací ploše, se budete snažit získat místo v Radě mágů, která Hexanu již dva tisíce let vládne. K dispozici k tomu budete mít jak kostky, tak speciální karty. Ukažte, že jste ten nejlepší ze všech učedníků!

(Zdroj textu: Planeta her)

Žádné komentáře:

Okomentovat