sobota 20. října 2012

Hraním k zábavě i poučení - hry pro děti ve věku 10 let

7 divů světa
Hra 7 divů světa je karetní budovatelská hra, kterou si může najednou zahrát až sedm hráčů. Hra se odehrává postupně ve třech fázích a hráči se snaží budovat svoji civilizaci, k čemuž potřebují shromažďovat zdroje, stavět budovy, rozvíjet své technologie, i úspěšně bojovat. Základní mechanismus je založen na draftu - tedy posílání karet a zahrávání jedné z nich, hráči tak musí pečlivě vybírat, co zahrají a co pošlou dál.
7 divů světa - základní hra + rozšíření

Bang!
Bang je oblíbená karetní hra z divokého západu. Pro ty, co neví o co jde se jedná o přestřelku mezi šerifem a jeho pomocníky, bandity a odpadlíkem. Hraje se se zakrytými charaktery, tedy nikdo neví, kdo je kdo a stává se, že si šerif odstřelí i svého zástupce. Hlavním cílem je svůj charakter dovést k vítězství a k tomu pomáhají karty postav, které mají speciální schopnosti. V hře se musí využít taktika i strategie.
Bang a jeho rozšíření

Bylo nebylo
Bylo nebylo je pohádková vyprávěcí hra, ve které tvoříte vlastní příběh na základě zahrávání karet s pohádkovými prvky. Karty představují postavy (král, čarodějnice, vlk), místa (palác, les), vlastnosti (krásný, moudrý), předměty (meč, prsten) a události (boj, setkání). Z těchto musíte skládat příběh, přičemž postava vypravěče se často mění a pohádka tak nabírá nečekaných zvratů.¨
Vyprávěcí hry

Dominion
Dominion je jednoduchou deckbuldingovou karetní hrou, ve které je Vaším úkolem získat vítězné body, k tomu ale potřebujete do svého balíčku přimíchat dostatek peněz a akčních karet, které vám přinášejí různé výhody.

Familigia
Jednoduchá karetní hra pro dva zasazená do gangsterského prostředí. Hráči jsou bossy mafiánských skupin a snaží se pod sebe nabírat gangstery z jednotlivých rodin. Účelem je zahrát své karty tak, abyste na svou stranu přilákali co nejmocnější gangstery.
Gangsterské hry


Dostihy a sázky
Českou mutaci hry Monopoly -  Dostihy a sázky zná v Česku snad každý. Jednu z dlouhodobě nejoblíbenějších her oblékla firma Dino do nového, slušivějšího hábitu, známý herní systém však zůstává nezměněn. Ve hře kupujete jednotlivé koně, které se snažíte složit do stájí a zakupovat dostihy, čímž se zvyšují peníze, které musí protihráč zaplatit, pokud stoupne na vaše políčko. Proti všemu se však jde pojistit sázkou.

Hobit
Desková hra, ve které se ponoříte do příběhu stejnojmenné knihy J.R.R. Tolkiena. Hráči představují trpaslíky z výpravy, která spolu s Bilbo Pytlíkem jde zabít draka Šmaka. Doprovázejí Bilba, postupně se posilují ve svých vlastnostech a snaží se být na konci hry tím, kdo nashromáždí nejvíce pokladů, jak už to u chamtivých trpaslíků byla. Pouze trpaslík s nejvíce poklady totiž zvítězí.

Le Havre
Desková hra od Uwe Rosenberga ve které hráči v přístavu staví lodě a různé budovy, které v průběhu hry přinášejí do hry nové možnosti akcí. V každém tahu hráč buď bere některou surovinu, nebo využije efekt některé z budov ve hře. Úkolem hráčů je pak nasyslit co největší množství peněz. Le Havre je komplexní hra, která dává hráčům široké možnosti akcí.
Ekonomické hry
Recenze z www.deskovehry.com

Andor: Dobrodružné legendy
Desková kooperativní hra pro dva až čtyři hráče zasazená do fantasy světa Andor. Hráči musí společně čelit armádám zla v jednom z pěti scénářů, které hra obsahuje. K dispozici mají hned několik hrdinů a musí si vzájemně pomáhat, aby scénář (legendu) dotáhli do šťastného konce. Andor: Dobrodružné legendy je zajímavá kooperativní hra pro celou rodinu, případně pro méně náročné hráče, kteří mají rádi fantasy prostředí.
Kooperativní hry
Hry ze Středozemě

Timeline: Pestrá historie
Hráči se střídají v tazích a na časovou osu postupně přidávají kartičky. A to už od počátku dějin až po nejnovější současnost. Všechny hry jsou zabalené v krásné kovové krabičce.Ve čtvrtém rozšíření přibývají například umělecká díla, tento díl je mišmaš celé historie. S ohledem na to, že tato krabička je mixem všech témat, doporučujeme ji jako základní sadu.



(Zdroj textu: Planeta her)

Žádné komentáře:

Okomentovat