sobota 13. října 2012

Hraním k zábavě i poučení - hry pro děti ve věku 3 - 5 let

Katamino (3+)
Hra je určená pro jednoho či dva hráče, ve které se obdobně jako v oblíbené hře Ubongo budete snažit poskládat geometrické obrazce do určitého území. Geometrické obrazce mají různé tvary skládající se z pěti kostiček. Hru lze hrát ve dvou na rychlost nebo v jednom hráči jako rébus. Hra obsahuje různé úrovně obtížnosti, což umožní hraní i menším dětem, které se při ní naučí základní prostorové představivosti.

Prehistoric (3+)
Ve společenské hře Prehistoric musíte nakrmit tlupu svých dinosaurů, a to jak býložravých, tak masožravých. Býložravci musí obíhat dokola a získávat žetony potravy za oběhnuté kolo, kdy je nechytí Tyranosourus. Tyranosouři naopak loví a vyhazují Triceratopsy ze hry. Hra má pravidla podobná známému Člověče, nezlob se, prostředí dinosaurů ale děti chytne určitě víc.

Den a noc (3+)
Hra plná zábavy a skvělých možností rozvoje. Děti se učí barvy a tvary a při stavbě figurek veselých panáčků, stromů, domečků a spousty dalších věcí. Při tom rozvíjejí své schopnosti. V této hře následují náročnější rébusy po jednodušších, stejně jako následuje noc po dni.
Smart games - S chytrými hrami potrápíte mozkové závity
Děti z Carcassonne (4+)
Oblíbenou hru Carcassonne si nyní mohou zahrát děti již od čtyř let. Ve hře není žádné bodování, zvítězí ten hráč, kterému se jako prvnímu podaří umístit všechny své děti do krásné krajiny v okolí hradu.

Myšky (4+)
Hra Myšky je určena malým dětem, které v ní ovládají roztomilé myšky snažící se ukrást kousky sýra. Procvičí si přitom svoji paměť, jelikož si musí dát pozor, která myška je na kterém kouksu sýra. A musí si též dát pozor na kočku, která na ně číhá a snaží se jim v loupeži zabránit. Myšky jsou díky hezkému zpracování a jednoduchým pravidlům pěknou hrou především pro nejmenší děti.

Kuřecí olympiáda (4+)
Kuřecí olympiáda je oblíbená hra pro děti. Ty se v ní prohánějí po oválu tvořeném z vajíček a snaží se vyškubat pírka ze zadečku ostatních kuřat. Pro pohyb je ale třeba mít řádného pamatováka, protože musíte otočit stejnou barvu vejce, jaká je na okruhu.
Recenze z www.deskovehry.com

Moje první česko (5+)
Moje první Česko je hra z populární vědomostní série Otázky a odpovědi která cílí na ještě o trochu mladší hráče, než Česko Junior. Najdete v něm 2 000 nových otázek ve 2 úrovních obtížnosti, díky kterým mohou hru hrát nejen zkušení školáci, ale tentokrát i prvňáci a předškoláci. Otázky byly testovány na dětech ze základních škol a týkají se nejen České republiky, ale vlastně celého světa, který děti každodenně obklopuje. Otázky jsou rozděleny do 5 okruhů: Kultura, Moje vlast, Příroda, Rébusy a Různé.
6 bere! Junior (5+)
Dětské vydání populární hry 6 bere! Místo snahy nesebrat kravské hlavy se naopak děti snaží sbírat zvířátka. Ve svém kole kartu líznou s balíčku a přiloží na jeden ze čtyř sloupečků. Kdo jako první doloží šesté rozdílné zvíře do sloupce, sebere všechna zvířátka. Na konci vítězí ten, kdo jich má nejvíce. 6 bere! Junior je výborná zábava pro menší děti, které při ní musí i přemýšlet.

Monopoly: Bláznivé bankovky (5+)
Varianta populární hry Monopoly pro malé děti. Je to jednoduchá obchodní a stavitelská hra se snadnými počty. Zábavu dětem zajistí elektronický bankomat, který je součástí balení a ze kterého vylétávají pěkné barevné peníze.
Monopoly - přehled her

Tučňáci (5+)
Hra Tučňáci je určena především menším dětem, které si v ní procvičí jak logické uvažování, tak šikovnost. Ve hře stavíte pyramidu z tučňáků, přičemž svého tučňáka můžete umístit jen na hlavu tučňáka své barvy. Cílem je postavit svou figurku na vrchol pyramidy. Komu se to podaří, vítězí.
SMART games od Mindok
Hry Popular od Albi


(Zdroj popisu her: Planeta her)

Žádné komentáře:

Okomentovat